2,950 kem²

Pinta-ala

2024-2025

Rakennusvuosi

Vuokra

Tontti

Asuinkiinteistö Helsingin Malmin Nallenrinteelle

Ovaro sai tonttivarauksen Helsingin Malmin Nallenrinteen alueelta, joka käsittää noin 2 800 kem² asuntorakennusoikeutta ja 150 kem² liiketilaa. Nallenrinne on ensimmäinen osa-alue Malmin entisen lentokenttäalueen rakentamisessa. 

Ovaro arvioi, että kohteen rakentaminen voi alkaa 2024-2025 vuodenvaihteessa. Alueen asemakaava on lainvoimainen ja tällä hetkellä Helsingin kaupunki rakentaa alueen liittymiä. Tulevaisuudessa Nallenrinne tulee olemaan arviolta 5000 asukkaan asuinalue.

Energiatehokkuutta eri kokoisissa asunnoissa

Nallenrinteen kokonaisuus tulee käsittämään 42 asuntoa, joiden keskipinta-ala on 54 neliömetriä. Kohde on puolihitas ja tontti on Helsingin kaupungin vuokratontti. Nallenrinne sopii myös asuntosijoittamisesta haaveilevalle, sillä kohteeseen on suunnitteilla 12 yksiötä. Alakerran liiketilaan hahmotellaan ravintolaa.

Asunnoissa tulee olemaan A-energialuokka, sillä energiatehokkuus ja vihreä siirtymä ovat tärkeitä arvoja Ovarolle. Sama energiaratkaisu toistuu Ovaron muissakin kohteissa.

Modernia ja vehreää asumista ratikan varrella

Entisen lentokenttäalueen neljä kiitotietä aiotaan säilyttää. Ne muodostavat puistomaisen asuinalueen kulkureitit. Jokainen kiitotie kantaa omaa teemaansa: leikki ja liike, oleskelu ja skeitti, urbaani metsä ja kaupunkikulttuuri.

Rakennettava kiinteistö tulee olemaan persoonallisen mallinen, mikä sointuu hyvin uniikin ympäristön jatkeeksi.  Nallenrinteelle on tulevaisuudessa myös helppo saapua, sillä raitiovaunu tulee huristamaan aivan sen vierestä.