10 000

asukkaan kaupunginosa

120

Tavoitteena noin 120 asuntoa

18-20 M€

Hankkeen koko noin 18-20 M€ 

Ovaro mukana kehittämässä Jyväskylän Kortepohjan kaupunginosaa

Jyväskylän Kortepohjan kaupunginosa on suosittu 10 000 asukkaan kaupunginosa, joka sijaitsee keskusta-alueen ja korkeakoulujen läheisyydessä.

Alue kehittyy lähivuosina voimakkaasti, sillä kaupunkirakennelautakunta on juuri hyväksynyt alueen uudisrakentamista koskevan uuden kaavaluonnoksen.

Jyväskylän kaupunki on investoinut alueelle merkittävästi: uusi iso koulu-, päiväkoti- ja kirjastohanke valmistuu vuoden 2022 aikana.

Ovaro Kiinteistösijoitus Oyj on solminut sopimuksen vaihtokaupasta, jossa se luovuttaa 70-luvun alussa valmistuneen, peruskorjaamattoman asuintalon osakkeet Lahden Liipolasta ja vastaanottaa 91 % Kortepohjan liikekeskus Oy:n osakekannasta. Liikekeskuksen osakkeet hankkii Ovaron kiinteistökehitystoimintaa varten perustama Ovaro Kiinteistökehitys Oy.  

Ovaro aloittaa Kortepohjan liikekeskustonttia koskevan kaavakehityshankkeen, jossa tarkoitus on muuttaa asemakaava asuinkäyttöön. Tavoitteena on saada tontille noin 6.000 kerrosneliömetrin asuntorakennusoikeus. Tämä mahdollistaisi noin 120 uuden asunnon rakentamisen tontille. Kiinteistökehityshankkeen koko on 18-20 M€. Rakentamisen on tarkoitus alkaa vuonna 2023 ja valmistua vaiheittain vuonna 2025.