Jyväskylän Kukkula - vaihe I

17 600 m²

alue

2007-2014

rakennusvuodet

25 M€

hankintahinta

3,6 M€

nettotuotto

1/3

Ovaron osuus

Vaihe I:

Jyväskylän Kukkulan sairaalatilojen hankinta ja jälleenvuokraus hyvinvointialueelle 

Kukkula-hankkeen ensimmäinen vaihe koskee jälleenvuokrattavien tilojen hankintaa ja niiden vuokraamista. Apitare Oy, joka on tasaosuuksin Ovaro Kiinteistösijoitus Oyj:n, Investors Housen ja Royal Housen omistama, osti 17 603 neliön terveydenhuollon toimitilat ja vuokrasi ne takaisin hyvinvointialueelle 20 vuoden vuokrasopimuksella.

Kehitystyön myötä alueelle arvioidaan 2020- ja 2030-luvuilla syntyvän huomattavasti lisää työpaikkoja, palveluja sekä laadukas asuinympäristö lähes 3000 ihmiselle. Rakentamisen volyymi riippuu kaavoitusratkaisuista. Alustava arvio rakentamisen volyymistä seuraavan 10-15 vuoden aikana on noin 250-300 M€.

Jälleenvuokraus ja osto-optio hyödyttävät hyvinvointialuetta

Kukkula-hankkeessa on luotu pitkäaikaista kumppanuutta hyvinvointialueen kanssa: sairaanhoitopiirille on löydetty ratkaisumalli, jonka avulla se on päässyt ulkoistamaan merkittävän kiinteistökannan hallinnan ja kehityksen osaavalle kiinteistökehitykseen erikoistuneelle kumppanille. Kyseessä on laadukas ja moderni kiinteistökokonaisuus, joka tukee hyvinvointialueen menestymistä.  

Apitaren ja hyvinvointialueen välille on solmittu vaihetta I koskeva, vuoteen 2041 ulottuva vuokrasopimus, jossa hyvinvointialueella on mahdollisuus sopimuksen päättyessä ostaa kiinteistö takaisin. Vuokrasopimuksen jatkuminen vuoden 2041 loppuun ja ylläpitovastuun sekä peruskorjausvastuun siirtyessä vuokralaiselle vuokrasopimuksesta tulee ns. triple-net -sopimus.  

Hyvinvointialueen johto on tyytyväinen kumppanuudesta

Keski-Suomen hyvinvointialueen hyvinvointialuejohtaja Jan Tollet on tyytyväinen solmittuun sopimukseen:    

“Olemme saaneet kumppaniksemme kokeneet kiinteistökehittämisen ja palveluliiketoimintojen ammattilaiset, joiden kanssa lähdemme luottavaisesti rakentamaan pitkäjänteistä yhteistyötä. Sopimus vapauttaa varojamme ja se edesauttaa keskittymistämme ydintoimintaamme keskisuomalaisten hyvinvoinnin edistämisessä. Osto-optio vuokra-ajan päättyessä tuo joustavuutta, sillä meillä on mahdollisuus ostaa kiinteistö takaisin sopimuksen päättyessä.” 

Tuotto-odotus yli puoli miljoonaa vuodessa

Kiinteistökokonaisuuden liiketoiminnallinen potentiaali Ovaron näkökulmasta liittyy kehitystyön kautta saatuun arvomuutokseen, sekä tasaiseen nettotuottoon. Vuoden 2023 nettotuotto on Apitare Oy:lle noin 3,6 M€. Vuokratuoton avulla Ovaron tuotto-odotus vaiheesta I on noin 0,6 M€ verojen jälkeistä tulosta vuosittain.  

Tiedote 4.7.2023 sopimusten allekirjoituksesta >

Tiedote 4.7.2023 vuokra- ja kauppasopimukset >

Tiedote 9.5.2023 Keski-Suomen aluevaltuuston hyväksyntä >

Tiedote 19.1.2023 neuvottelutuloksen muutokset >