450 000 €

Kassavirta vuodessa

14,000 M2

Pinta-ala

2,7 M€

Velaton kauppahinta

Oma

Tontti

Ovaro kehittää Kuopion Haapaniemeen modernin liiketilan – Turon entinen pukutehdas saa uuden käyttötarkoituksen

Ovaro on ostanut 14 000-neliöisen kiinteistön Kuopion Haapaniemestä osoitteesta Teollisuuskatu 1, joka sijaitsee 2,4 kilometrin päässä Kuopion ydinkeskustasta. Kyseessä on vanha Turon pukutehdas. Tämä kiinteistökehityskohde on varsin vetävällä paikalla, sillä Kesko Oyj rakennuttaa naapuritontille uuden K-Citymarketin. Voimakkaasti kehittyvälle alueelle on jo sijoittunut kaupallisia toimijoita – aluetta kohtaan osoitetaan selvästi kiinnostusta. Tämä luo hyvän lähtökohdan vanhan teollisuuskiinteistön muuntamiseen tuottavampaan käyttötarkoitukseen. 

Kuopio Haapaniemi Ovaro

Modernit liiketilat Kuopion kasvavalle alueelle

Haapaniemi sijaitsee Kuopion keskustan eteläpuolella. Kuopion Saaristokaupungin Saaristokatu kulkee Haapaniemen ohi. Haapaniemelle on hyvät kulkuyhteydet myös suuremmilta valtateiltä. Tämä kasvavan yliopistokaupungin alue on siis erityisen potentiaalinen kiinteistökehityksen kohteeksi. 

Kiinteistön kehitystoimet alkavat keväällä 2024. Tämä käsittää vanhan teollisuus- ja toimistokohteen muodonmuutoksen liiketiloiksi. Ovaro keskittyy tilojen kehittämisessä rakentamaan puitteet, jotka luovat tulevien vuokralaisten välille hyvän synergian. Moderneissa liiketiloissa on tärkeää, että vuokralaisten yritystoiminnot tukevat toisiaan.  

Kiinnostava kohde kehityssalkkuun

Kohde tarjoaa merkittävää arvonluontipotentiaalia käyttötarkoituksen muutoksella teollisuusrakentamisesta liikerakentamiseen. 

”Ovaron tavoitteena on luoda kiinteistökehityksellä uutta omistaja-arvoa ja samalla kehittää alueiden elinvoimaa. Kuopio on kehittyvä ja mielenkiintoinen kaupunki kiinteistökehittäjälle. Tavoitteena on kehittää hankittu kohde osta-kehitä-myy liiketoimintamallilla. Se tarjoaa yhtiölle hyvän kehityspotentiaalin ja on siten hyvä lisäys yhtiön kehityssalkkuun”. 

Marko Huttunen, Ovaron toimitusjohtaja 

“Kohde on ostettu kehitettäväksi. Kehitystyön ja K-Citymarketin tulon myötä Haapaniemessä alkaa positiivinen pöhinä. Kannattaa ehdottomasti olla kuulolla, kun vuokralaishaku aukeaa kesällä 2024.” 

Ville Karlström, Ovaron analyytikko 

Lue Ovaron tiedote aiheesta